If God had wanted people to give blow jobs, he wouldn't have given them teeth.

vineri, decembrie 05, 2008

Una Maria Voicu şi viitorul popular, sau cum vom trăi la ţară peste câteva cincinale

Una Maria Voicu nu le are cu acordul viitorului popular şi pace iar noi ne luăm de ea ca boala de om sănătos, în loc să dăm importanţă altor lucruri mai importante. Adică "amorezii o să-şi ia" nu e bine, zicem noi, corect ar fi fost "amorezii or să-şi ia", de la vor să-şi ia, şi pentru asta ne apucă noi să zgândărim buboiul cacanez. Lasă dragă Una că nu eşti singura care scrii aşa,dacă asta te face să te simţi bine, eu unul apreciez la tine faptul că aşa cum gândeşti aşa scrii, ceea ce are şi o latură benefică, tu nu o să ne minţi niciodată, tu nu o să ne manipulezi, tu eşti idealul jurnalisticii româneşti contemporane, când zici "ei o să vină" tu chiar gândeşti mesajul după logica virgulei interpuse. "Ei, o să vină..."


"Amorezii o sa-si ia in curand adio de la cartierul care le-a pricinuit atatea neplaceri, Pipera, si se vor muta in apartamentul Laurei din centrul Capitalei in mai putin de doua saptamani. Vedetele intentioneaza sa respecte traditia, conform careia e bine ca Anul Nou sa te prinda acasa, cand ai locuinta noua, si vor petrece Revelionul in vila Laurei. "

Ceea ce mă surprinde însă dincolo de gramatica bordei este o anumită ambiguitate, ceea ce mă face să cred că Una Maria Voicu nu a călcat niciodată pragul casei Laurei şi lucrul ăsta nu mi se pare deloc deontologic normal pentru un jurnalist, mai cu seamă pentru unul de cacan. Mai întâi zice ceva de apartamentul Laurei, ca ulterior să aflăm că de fapt în spatele achiziţiei imobiliare se ascunde tentativa Laurei de a dejuca taxele fiscale, tentativă dată la iveală de neobosita Una Maria Voicu. Prin urmare Laura Cosoi şi-a cumpărat o ditamai vila în centrul capitalei pe care a declarat-o apartament. În definitiv pe Laura o putem înţelege, e vorba de un eufemism, tradus în viaţa de toate zilele prin diminutivare, în loc de cocoş să îi spunem, cu simpatie "cocoşel".

0 comentarii:

  © Blogger template ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP